Befejeződött a TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS ÉS KAPACITÁS BŐVÍTÉS A DAL-TIM KFT-NÉL elnevezésű projekt. A fejlesztés keretében 99 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott, mely a projekt összköltségének 50%-a. A beruházás keretében az alábbi két gép került beszerzésre:

 

EmB 1605

 

A gép 3 tengelyes megmunkálásra alkalmas, a megmunkálandó alkatrészeink 70%-a megmunkálható a gép mérettartományában, így kapacitást tudunk átszervezni a nagyobb mérettartományú gépeinkről. Ezzel a gépkihasználás egyenletesebbé tehető.

 

A gép kétműszakos munkarendben, 255 munkanappal számolva 4080 óra kapacitásnövekedést jelent, ami a  elenlegi gépparkra vonatkoztatva 20% kapacitásbővülés.

 

30€/óra esetén 122400€ árbevétel bővülést eredményez

 

BM 25

 

A gép 3+2 tengelyes megmunkálásra alkalmas, amely a következő előnyökkel rendelkezik:

  • Csökkentett ciklusidő a bonyolult alkatrészek egy felfogásban történő készre-munkálásának köszönhetően. A ciklusidő csökkenése mellett ráadásul még nagyobb megmunkálási pontosság is elérhető, mivel az átfogások során esetlegesen bekövetkező pozicionálási hibák elkerülhetőek, egy felfogásból a munkadarab négy oldala megmunkálható.
  • Jobb felületminőség és hosszabb szerszámélettartam, a szerszámbedöntésnek köszönhetően, amivel folytonosan fenntartható az optimális munkapont a szerszám és a munkadarab között.
  • Jobb hozzáférés az alámetszésekhez és mély zsebekhez, a szerszám bedöntése következtében, ami lehetővé teszi rövidebb szerszámok alkalmazását, ezzel tovább javítva a felületminőséget, és kiküszöbölve további felfogások szükségességét.
  • Kisebb készülékezési szükséglet, mivel a szerszám bármilyen szükséges szögből meg tudja közelíteni a darabot.

 

A gép kétműszakos munkarendben 255 munkanappal számolva 4080 óra kapacitásnövekedést jelent, ami a jelenlegi gépparkra vonatkoztatva 16.6% kapacitásbővülést jelent.

 

40€/óra esetén 163200€ árbevétel bővülést eredményez

 

A projekt befejezésének dátuma: 2016.05.27.

 

GINOP-1.2.1- 14-2014- 00295